Alliantie+ wint selectie dakrenovatie voor woonservice IJsselland Alliantie+ wint selectie dakrenovatie voor woonservice IJsselland BouwhulpGroep

Alliantie+ wint selectie dakrenovatie voor woonservice IJsselland

BouwhulpGroep heeft met het aanbod Alliantie+ de selectie van Woonservice IJsselland gewonnen. De uitvraag voor de 26 woningen te Doesburg is gesteld door middel van prestatie eisen. Met het Alliantie+ Panzerdak krijgt het dak een energetische verbetering en een passende architectonische uitstraling. Met de heldere renovatiekalender en de snelle montage blijft de overlast voor de bewoners beperkt.

De woningen hebben een eenvoudige uitstraling met weinig ornamenten. Het nieuwe Panzerdak met zwarte platte dakpannen en een strakke afwerking zal de architectuur van de woningen versterken. Aan de achterzijde zullen acht zonnepanelen geplaatst worden met een geïntegreerd dakraam. De panelen komen in hetzelfde vlak te liggen als de rest van het dak wat zorgt voor een strakke afwerking. Hiermee wordt voldaan aan de prestatie eisen voor zonne-energie, daglichttoetreding en een esthetische passend beeld.

Het Alliantie+ Panzerdak is ontwikkeld door BouwhulpGroep, Velux, Ubbink en Kingspan Unidek voor een opgave van componentrenovatie in de serie van één. In 2016 is in de wijk Eckart de eerste woning met een Panzerdak gerealiseerd. Dit jaar is in Etten-Leur de eerste particuliere woning met een Panzerdak gerealiseerd.