Alliantie+ op het podium bij Energiefonds Utrecht

Alliantie+ op het podium bij Energiefonds Utrecht

Op 13 februari 2019 werd in Utrecht in de Werkspoorkathedraal door het Energiefonds Utrecht het Utrechtse Energie Event 2019 georganiseerd. Tal van interessante sprekers waren aanwezig waaronder Helga van Leur, Lot van Hooijdonk en Pim van den Berg. Vele inspirerende voorbeelden van ondernemers kwamen in de spotlight die in de regio duurzame oplossingen hebben gerealiseerd met behulp van het Energiefonds Utrecht. Waaronder Alliantie+ die op Kanaleneiland nu 10 Nul-Op-de-Meter renovaties realiseert. Het Energiefonds Utrecht is er voor initiatiefnemers van duurzame energieprojecten in de gehele provincie Utrecht. Met een duurzaam energieproject wordt bedoeld een project waarmee energie wordt bespaard en/of opgewekt met hernieuwbare energiebronnen. Steeds meer organisaties zetten in op verduurzaming van hun energiehuishouding. Daarnaast dienen zich talrijke nieuwe bedrijven aan met innovatieve business concepten op het gebied van duurzame energie. Duurzame energieprojecten blijken in de praktijk echter vaak moeilijk te financieren. Het Energiefonds Utrecht voorziet in de financieringsbehoefte van initiatiefnemers met inzet van op maat gesneden financiële instrumenten gecombineerd met inhoudelijke kennis en ervaring. Yuri van Bergen, algemeen directeur van Alliantie+, zegt hierover: "De 213 zonnepanelen in Utrecht Kanaleneiland kunnen geplaatst worden door de overbruggingsfinanciering van het Energiefonds Utrecht. Dit is voor ons een fantastische mogelijkheid om verder te kunnen opschalen en nieuwe initiatieven in de provincie op te pakken. Daarvoor is in Houten in samenwerking met Hagemans Vastgoedonderhoud Alliantie+ Utrecht opgezet.” Voor meer informatie zie hieronder de korte video die werd gepresenteerd:

Alliantie+ op het podium bij duurzaamheidspact Eindhoven

Alliantie+ op het podium bij duurzaamheidspact Eindhoven

Eind 2018 heeft Alliantie+ als onderdeel van het Duurzaamheidspact Eindhoven een pitch verzorgd over het versnellen van de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Wij hebben als één van de 20 partners gepresenteerd aan de initiatiefnemers van het pact: de vier Eindhovense woningcorporaties (‘thuis, Sint Trudo, Woonbedrijf en Wooninc), huurdersvertegenwoordiging en gemeente Eindhoven. Deze partners bestonden verder uit aannemers, bouwers, installateurs en innovators. Het was een mooi podium en een uitdagende opgave om binnen drie minuten onze ambitie en plannen te pitchen aan een breed publiek. Een leuk detail wat door de organisatie na de pitch werd opgemerkt was dat Alliantie+ als enige in de presentatie focust op de bewoner. Onze pitch had dan ook niet voor niets als titel: de bewoner aan de knoppen. We kijken terug op een geslaagde middag met interessante pitches en zien uit naar het vervolg.

Alliantie+ in het Eindhovens Dagblad over het realiseren van klimaatambities

Alliantie+ in het Eindhovens Dagblad over het realiseren van klimaatambities

Deze week stond Alliantie+ in het Eindhovens Dagblad met een artikel in het kader van de buurtenchallenge van de gemeente Eindhoven. Voor dit artikel is onze directeur Yuri van Bergen geïnterviewd over de ontstaansgeschiedenis, missie en visie van Alliantie+. Ook is onze vernieuwde individuele klantreis besproken, hierover volgt binnenkort een update. Centraal staat onze unieke reis-door-de-wijk aanpak waardoor stap-voor-stap renovatie voor iedereen mogelijk is binnen een passend budget. Uiteindelijk willen we natuurlijk dat in 2050 álle vijf miljoen woningen in particulier bezit zijn verduurzaamd. Lees het volledige artikel hier.

Samenwerking Alliantie+ en Energiefonds Utrecht bij 10 gasloze kluswoningen

Samenwerking Alliantie+ en Energiefonds Utrecht bij 10 gasloze kluswoningen

Alliantie+ werkt ook samen met het Energiefonds Utrecht bij de realisatie van 10 gasloze kluswoningen in het Utrechtse Kanaleneiland. Deze worden gerenoveerd naar nieuwbouwkwaliteit waarbij de bewoners zelf de keuze hebben over de invulling van de aan te pakken componenten en het maatwerk. De nieuwe vestiging van Alliantie+ Utrecht in Houten gaat de kennis die hierbij wordt opgedaan gebruiken bij de verdere opschaling van het verduurzamen van de particuliere woningvoorraad in de provincie Utrecht. Het Energiefonds heeft een overbruggingskrediet beschikbaar gesteld mede voor het plaatsen van de 213 zonnepanelen die op het dak van de woningen liggen. Alliantie+ heeft een productenaanbod om je woning naar jouw smaak, binnen jouw tempo én binnen jouw budget te renoveren waarbij je wel van de voordelen van seriematige productie geniet. Wil je hier meer informatie over? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan waar wij je bij kunnen helpen.

Gebruik de ingreep van Diederik Samsom om ook je woonwensen waar te maken!

Gebruik de ingreep van Diederik Samsom om ook je woonwensen waar te maken!

Diederik Samsom was gisteren aanwezig bij de talkshow van Pauw om te praten over het klimaatakkoord dat eind deze week verschijnt. Daarbij werd voornamelijk gesproken over de kosten van het verduurzamen van je woning en de besparing op je energierekening. Wij willen Samsom complimenteren met zijn heldere betoog maar hier graag nog iets aan toevoegen. Het verduurzamen van je woning hoeft niet een van bovenaf opgelegde, onzichtbare en dure ingreep te zijn maar kan juist de schoonheid, het comfort en de gebruikskwaliteit van je woning aanzienlijk verbeteren! Het aanpakken van je woning biedt veel meer kansen dan enkel isolatiemateriaal toe te voegen of installaties te wijzigen. Zie het als een investering in de kwaliteit van je woning waardoor je er bijvoorbeeld langer kunt blijven wonen of de gelegenheid direct aangrijpt om een andere langgekoesterde droomwens in vervulling te laten gaan!

PERSBERICHT: Oprichting Alliantie+ Utrecht: een uniek moment in de geschiedenis van de gebouwde omgeving.

PERSBERICHT: Oprichting Alliantie+ Utrecht: een uniek moment in de geschiedenis van de gebouwde omgeving.

PERSBERICHT, 15 oktober 2018 Alliantie+ en Hagemans Vastgoedonderhoud hebben Alliantie+ Utrecht opgericht. Gezamenlijk gaan zij vanuit de Hagemans vestiging in Houten met component-renovatie invulling geven aan de versnelling van het verduurzamen van bestaande woningen op weg naar 1.000 woningen per dag. Alle componenten voor renovatie zijn de afgelopen jaren door Alliantie+ in samenwerking met toonaangevende Europese industrieën ontwikkeld en inmiddels veelvuldig toegepast en getest in bestaande woningen. Met deze kant en klare, herhaalbare oplossingen gaat Hagemans als uitvoerende partner volop keuzes bieden om maatwerk te leveren in een serie van één aan de vastgoedeigenaar Met deze componenten dragen we bij aan het duurzaam renoveren van 1.000 woningen per dag. De gemeenten zijn een belangrijke informatiebron voor de particuliere huiseigenaren, daarom starten we binnenkort met het opzetten van informatiepunten in/bij gemeenten. Hier kunnen huiseigenaren zich uitgebreid laten informeren over de stappen die zij met Alliantie+ Utrecht kunnen zetten om hun woning te verduurzamen en dus de CO2 uitstoot te verlagen. Yuri van Bergen (Algemeen Directeur van Alliantie+) over de samenwerking: “Wij hebben in de afgelopen jaren ongelofelijk hard gewerkt om deze vorm van component-renovatie op te bouwen. Nu staat er een organisatie die het mogelijk maakt om, op basis van de techniek die wordt gebruikt, een sociale impact te creëren. Om op te kunnen schalen naar 1.000 woningen per dag is deze samenwerking met Hagemans essentieel.” Rob Hagemans (Algemeen Directeur van Hagemans Vastgoedonderhoud): “Wij zijn al 90 jaar een speler in de vastgoedsector en we nemen verantwoordelijkheid voor onze omgeving. Het vliegwiel van de verduurzaming in de bestaande bouw moet sneller gaan draaien en dat kan met de componenten van Alliantie+. Een duurzaam, comfortabel en betaalbaar huis voor iedereen, voor zowel huurders als voor woningeigenaren, dat is het doel van onze samenwerking.” Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Fred van Lemmen, Alliantie+ BV, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., mobiel 06 2409 6655 Brechje Lubse, Hagemans Vastgoedonderhoud, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., mobiel 06 3010 5982