Alliantie+ met WoonWijzerWagen op zaterdag 1 september op Gerardusplein

Alliantie+ met WoonWijzerWagen op zaterdag 1 september op Gerardusplein

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Zeker in de Eindhovense Gerardusbuurt. Hier is je buurman je klusmaat, je buurvrouw, je kookvriend en groeien de kinderen op tot vrienden voor het leven. Het buurtgevoel is hier uniek. En dat wordt samen gevierd tijdens de Zinderende ZomerZondag, dit jaar op zaterdag 1 september!

Op deze zinderende zomer zaterdag mag een korte blik op een duurzame toekomst natuurlijk niet ontbreken. Daarom staat Alliantie+ dit jaar met de WoonWijzerWagen op zaterdag 1 september in Gerardusplein. Dit alles in het kader van een klimaatneutraal en groen Gerardusplein. Hoe mooi is dat!

Individuele huiseigenaren willen meestal graag een steentje bijdragen aan het verduurzamen van hun huis. Maar waar moet je beginnen? Eerst het dak of de vloer isoleren? Of toch eerst maar HR++ glas plaatsen in de ramen met het grootste glasoppervlak? Wacht, ‘de zonnepanelen en de zonnecollectoren zijn nù in de aanbieding, laten we dat eerst doen……’

Daarnaast zijn er meerdere redenen om je huis energiezuiniger of comfortabeler te willen maken. Het verminderen van de energiekosten, meer wooncomfort, het idee van langer thuis wonen en een bijdrage aan de vermindering van de milieubelasting (CO2 uitstoot) door besparing op energie- en waterverbruik. Of aansluiten bij een groeiende groep milieubewuste mensen omdat dit bij je leefstijl past. Al deze keuzes en mogelijkheden spelen in je hoofd maar het maken van de juiste keuze lijkt minder gemakkelijk dan we vooraf dachten. Eigenlijk zou je eerst wel eens willen weten waar je woning staat op deze duurzaamheidsladder en hoe ver de afstand naar de eindstreep nu eigenlijk is.

Alliantie+ en de WoonWijzerWinkel willen de bewoners graag hierbij helpen. Door te vertellen welke 18 unieke producten Alliantie+ hiervoor heeft ontwikkeld en welke maatregelen je daarvoor kunt nemen. Om samen en met elkaar een eerste stap te zetten is er voor 1 september een programma opgezet met een unieke quiz (ontwikkeld door het Emmauscollege in Rotterdam) die gehouden wordt onder de aanwezigen. Op die manier kun je zien of je een echt energie zuinig persoon bent!

Daarnaast is er de mogelijkheid om een afspraak te maken om dit najaar een warmtefoto te laten maken van je woning. Hierop kun je dan zien welke maatregelen aan de gevel van de woning nodig zijn om de warmte niet uit je woning te laten ontsnappen.

De oplossingen voor een duurzame woning zijn ook dichter bij huis te vinden! Ook het bedrijf Durocan -een initiatief van een van de bewoners in Gerardusplein- zal aanwezig zijn met zijn bedrijf. Zij hebben een unieke warmtepomp ontwikkeld voor met een hoge temperatuur afgifte waardoor die zo de plek van de bestaande traditionele Cv-ketel kan overnemen!

Op 1 september 2018 wordt het park in Gerardusplein voor een middag omgetoverd tot een openlucht buurtfeest. Met een prachtig podium vol muziek voor en door buurtbewoners. En met de mogelijkheid alles te weten te komen over het verduurzamen van je woning!

Voor meer informatie:

Alliantie+: Fred van Lemmen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op:

http://www.alliantieplus.com

http://www.zinderendezomerzondag.nl

http://www.gerarduspleinplus.nl

https://www.durocan.com