Alliantie+ op het podium bij Energiefonds Utrecht

Alliantie+ op het podium bij Energiefonds Utrecht

Op 13 februari 2019 werd in Utrecht in de Werkspoorkathedraal door het Energiefonds Utrecht het Utrechtse Energie Event 2019 georganiseerd. Tal van interessante sprekers waren aanwezig waaronder Helga van Leur, Lot van Hooijdonk en Pim van den Berg. Vele inspirerende voorbeelden van ondernemers kwamen in de spotlight die in de regio duurzame oplossingen hebben gerealiseerd met behulp van het Energiefonds Utrecht. Waaronder Alliantie+ die op Kanaleneiland nu 10 Nul-Op-de-Meter renovaties realiseert.

Het Energiefonds Utrecht is er voor initiatiefnemers van duurzame energieprojecten in de gehele provincie Utrecht. Met een duurzaam energieproject wordt bedoeld een project waarmee energie wordt bespaard en/of opgewekt met hernieuwbare energiebronnen. Steeds meer organisaties zetten in op verduurzaming van hun energiehuishouding. Daarnaast dienen zich talrijke nieuwe bedrijven aan met innovatieve business concepten op het gebied van duurzame energie. Duurzame energieprojecten blijken in de praktijk echter vaak moeilijk te financieren. Het Energiefonds Utrecht voorziet in de financieringsbehoefte van initiatiefnemers met inzet van op maat gesneden financiële instrumenten gecombineerd met inhoudelijke kennis en ervaring. Yuri van Bergen, algemeen directeur van Alliantie+, zegt hierover: "De 213 zonnepanelen in Utrecht Kanaleneiland kunnen geplaatst worden door de overbruggingsfinanciering van het Energiefonds Utrecht. Dit is voor ons een fantastische mogelijkheid om verder te kunnen opschalen en nieuwe initiatieven in de provincie op te pakken. Daarvoor is in Houten in samenwerking met Hagemans Vastgoedonderhoud Alliantie+ Utrecht opgezet.”

Voor meer informatie zie hieronder de korte video die werd gepresenteerd:

Over Alliantie+:

Alliantie+ is een serviceprovider waar de bewoners zelf aan de knoppen kunnen zitten bij het uitzoeken van oplossingen op componentniveau om de eigen woning te renoveren. In het kader van duurzaamheid, zorgen wij voor betaalbare seriematige oplossingen. We zijn samen met Europese industrieën een productenaanbod gaan ontwikkelen op basis van componenten. 25 jaar onderzoek heeft uitgewezen dat de 7.5 miljoen woningen in Nederland allemaal één van de 9 verschillende daken, 7 gevels en 5 plattegronden hebben. Op basis daarvan zijn herhaalbare oplossingen ontwikkeld zodat je grote basisonderdelen van je woning kunt kopen. Alliantie+ brengt dat naar de consument.

Voor meer informatie:

Fred van Lemmen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , mobiel 06-24096655