Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) en Alliantie+ starten 'Alliantie+ Zuid-Holland'

Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) en Alliantie+ starten 'Alliantie+ Zuid-Holland'

Alliantie+ en ICDuBo starten Alliantie+ Zuid-Holland. De ontmoeting van beide bedrijven bij een onderzoeksproject van de Gemeente Rotterdam voor particuliere renovatie, krijgt een vervolg. Gezamenlijk gaan zij vanuit de vestiging aan de Directiekade 2 in Rotterdam (beter bekend als de RDM Campus) met component-renovatie invulling geven aan de versnelling van het verduurzamen van bestaande woningen. Voor zowel particulieren, VvE’s als corporaties. Een aanbod gericht op de 24 gemeentes waar ICDuBo actief is!

Alle componenten voor renovatie zijn de afgelopen jaren door Alliantie+, in samenwerking met toonaangevende Europese industrieën, ontwikkeld en inmiddels veelvuldig toegepast en getest in bestaande woningen. Met deze kant en klare, herhaalbare oplossingen zal ICDuBo met samenwerkende uitvoerende partners volop keuzes aan de vastgoedeigenaar bieden om maatwerk te leveren in een serie-van-één. ICDubo is daarvoor nu in gesprek met diverse partijen die als uitvoeringspartners zullen aansluiten.

De gemeenten zijn als het om verduurzamen van woningen gaat een belangrijke informatiebron voorde particuliere huiseigenaren. In een aantal gemeentes zijn hiervoor al shops en/of energie-loketten ingericht, waaronder de WoonWijzerWinkel in het pand van ICDuBo. Hier kunnen huiseigenaren zich uitgebreid laten informeren over de stappen die zij met Alliantie+ Zuid-Holland kunnen zetten om hun woning te verduurzamen en dus de CO2 uitstoot te verlagen.

Yuri van Bergen (Algemeen Directeur van Alliantie+) over de samenwerking:

“Afgelopen jaar hebben wij de eerste stap gezet, met de oprichting van Alliantie+ Utrecht. Wij zijn trots op deze vervolgstap in samenwerking met ICDuBo, die in zoveel gemeentes in Zuid-Holland actief is, waaronder Rotterdam en Den Haag. Samen met ICDuBo zullen wij bewoners nader laten kennismaken met een unieke manier van component-renovatie. Daarnaast zijn we blij dat ook onze kennispartner BouwhulpGroep in de persoon Dr. ir. Haico van Nunen verbonden is als lector Duurzame Renovatie aan Hogeschool Rotterdam. Om daarmee ook maatschappelijk vanuit Rotterdam, een grote bijdrage te kunnen leveren aan de opschaling van duurzame renovatie!“

Maurice van der Meer (Algemeen Directeur van ICDuBo bv):

“Wij zijn al jaren bezig bewoners te begeleiden bij het verduurzamen van woningen. Daarvoor zijn wij de schakel tussen het aanbod en de vraag. In het grootste duurzaamheidscentrum van Nederland kunnen bewoners de vele producten van leveranciers bekijken en hierover advies krijgen. Door de samenwerking met Alliantie+ is er nu de mogelijkheid om een compleet renovatie-aanbod aan te bieden bestaande uit componenten voor het dak, de gevel, de vloer en installaties (warmtepomp en wtw-ventilatie). Met als uiteindelijk doel van deze samenwerking een duurzaam, comfortabel en betaalbaar huis voor iedereen, zowel voor huurders als voor woningeigenaren!”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

• Maurice van der Meer, Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel. 010-4157244

• Fred van Lemmen, Alliantie+ BV, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., mobiel 0624096655.