Binnenkort: Alliantie+ duurzaamheidstoets in ’30 seconden

Binnenkort: Alliantie+ duurzaamheidstoets in ’30 seconden

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan onze nieuwe online toets voor woningeigenaren: de ’30 seconden duurzaamheidstoets. Via deze website wordt het voor iedereen mogelijk om de verduurzamingsmogelijkheden voor je woning in één oogopslag te zien. En door daarna met je eigen telefoon of tablet je eigen woningopname te doen krijg je een aanbod passend bij jouw woning en jouw woonwensen. Je krijgt per component (dak, gevel, casco, installaties, uitrusting, ruimte, buiten) te zien welke producten er beschikbaar zijn, wat deze producten kosten en wat dit betekent voor je energiegebruik. Dit zorgt ervoor dat het sneller, gemakkelijker en leuker wordt om stapsgewijs je woning duurzaam te verbeteren! Zo komen we samen steeds dichter bij het doel om iedere dag 1000 woningen te verduurzamen voor 2050.

De afgelopen maanden hebben wij een papieren versie van de duurzaamheidstoets in ’30 seconden in Brabant getest met goede resultaten en nuttige feedback. Nu hebben wij de stap naar de digitale variant gezet om heel Nederland op deze manier te kunnen ontsluiten. Binnenkort wordt er gestart met een testgroep, en na evaluatie van de resultaten van deze groep kan iedereen in Nederland de tool gaan gebruiken.

Wil jij deelnemen aan de testgroep en als eerste een duurzaamheidstoets invullen en direct zien hoe je je woning kunt verduurzamen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp ‘deelname testgroep’. Let op: er zijn slechts 25 testplaatsen beschikbaar waarbij diverse woningtypes vertegenwoordigd moeten zijn.