Stadsakkoord Aardgasvrij: 40.000 Utrechtse woningen van het gas af

Stadsakkoord Aardgasvrij: 40.000 Utrechtse woningen van het gas af

Vrijdag 24 mei jongstleden is Alliantie+ aanwezig geweest bij de derde bijeenkomst voor het Utrechtse ‘Stadsakkoord Aardgasvrij’. Ook bij de twee eerdere bijeenkomsten waren wij van de partij. Het doel van deze bijeenkomsten is input te leveren om zo komende zomer dit stadsakkoord gereed te hebben. Daarna hoopt de gemeente dit akkoord samen met veel partijen te ondertekenen om de volgende ambitie te realiseren: in 2030 dienen minimaal 40.000 woningen én ander vastgoed aardgasvrij te zijn gemaakt in Utrecht. Tijdens de bijeenkomst was er tijdens een vijftal workshops de mogelijkheid om te discussiëren en kennis op te doen over diverse onderwerpen: onder andere warmtenetten, de arbeidsmarkt en welke wijken als eerste gasloos worden werden besproken.

De bijeenkomst begint met een plenair gedeelte waarbij de resultaten van de eerdere bijeenkomsten worden teruggekoppeld met daarbij ruimte voor enkele presentaties, zoals van de Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk en het energiefonds Utrecht. Met deze laatste partij werken wij reeds samen aan de realisatie van gasloze woningen door middel van ons componentrenovatie aanbod. Hierna volgen vier interessante workshop rondes. Wij hebben hierbij verkondigd dat het niet perse noodzakelijk is om wijk voor wijk van het gas af te gaan maar dat we juist kunnen beginnen met de duurzame voorlopers. De reden hiervoor is om tempo te maken en de kennis en ervaring direct te ontsluiten in onze producten. Door deze groep verspreid over de gehele stad in te zetten als voorbeeld voor de rest worden uiteindelijk meer bewoners gemotiveerd om te gaan verduurzamen. We kijken uit naar de uiteindelijke tekst van het stadsakkoord.

Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de wijkaanpak van Alliantie+ stuur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan een e-mail.