Monitoring door Alliantie+ gerenoveerde woning wijst uit: NOM gehaald!

Monitoring door Alliantie+ gerenoveerde woning wijst uit: NOM gehaald!

Bij de start van de eerste particuliere woningrenovatie van Alliantie+ werd door de bewoners voor een Nul Op de Meter (NOM) oplossing gekozen. Ze zijn nu, na oplevering, nog steeds erg gelukkig met hun keuze voor Alliantie+ en ze wonen dan ook met veel plezier in hun gerenoveerde woning. Daarnaast hebben zij door de verbrede entree en het vergrote toilet een levensloopbestendige woning met meer bewegingsruimte. Zo kunnen zij langer thuis blijven wonen: hiermee is één van hun belangrijkste renovatiewensen ingelost. De woning, oorspronkelijk gebouwd in 1978, had voor de grondige renovatie energielabel D. Na monitoring van het eerste volledige jaar dat zij in hun vernieuwde woning wonen is nu gebleken dat de ambitie NOM ruim is behaald! De woning levert nu meer energie op dan dat er wordt verbruikt.

Om de NOM ambitie te halen zijn 26 PV-panelen geplaatst die energie leveren voor de warmtepomp en voor de lage temperatuur vloer- en wandverwarming. Er is met een nZEB (nearly zero energy buildings) tool vooraf berekend dat er in totaal 5526 kWh zou worden opgewekt waarvan 2108 kWh gebouwgebonden zou worden verbruikt. Uit de monitoring bleek dat de opbrengst van de PV-panelen 11,4% hoger ligt waardoor de bewoners zelfs meer opgewekte energie hebben kunnen terug leveren aan het net dan het totale verbuik!

Wilt u meer informatie over één van de renovatie producten van Alliantie+? Stuur dan een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zie ook onze eerdere nieuwsberichten over dit project:

Bewoner aanjager van innovatie

Kwaliteit die een herhaling verdient

Alliantie+ start met eerste particuliere woning